Mönkijät ovat usein nelipyöräisiä auton ja moottoripyörään väliin putoavia kulkuvälineitä, joita käytetään sekä hyöty-, viihde- että urheilukäytössä. Niitä näkee esimerkiksi metsätöissä mutta myös kilpailuissa sekä viihdekäytössä esimerkiksi mönkijäsafareilla tai kulkuvälineenä maatilalla. Kaikkia näitä käyttötarkoituksia yhdistävä tekijä kuitenkin on, että mönkijää hyödynnetään vaikeakulkuisessa maastossa kulkemiseen.

Ennen mönkijän hankkimista ja yleensäkin harrastuksen aloittamista on kuitenkin hyvä tutustua aihepiiriin laajasti. On normaalia, että minkä tahansa harrastuksen aloittavan henkilön päässä on tusinoittain erilaisia kysymyksiä, joihin haluaa kuumeisesti ja mahdollisimman pian löytää selkeät vastaukset.

Monkkarit.fi-sivustolta löytyy kattavasti tietoa mönkijöistä ja on täydellinen tietopaketti kaikille mönkijöistä kiinnostuneille – ja miksi ei myös jo kokeneille harrastajille. Mietitkö mönkijän hankkimiseen liittyviä kysymyksiä kuten eri malleja ja mönkijävalmistajia? Oletko epävarma tarvittavista luvista ja vakuutuksista? Haluatko tietää enemmän harrastus- ja kilpailumahdollisuuksista? Ei huolta, tältä sivustolta löydät kattavasti tietoa aiheesta kuin aiheesta. Alle on kasattu jo alustava tietopaketti, josta löydät hyödyllisiä faktoja ensihätään. Enemmän tietoa yksittäisistä aiheista löydät sivustolla navigoimalla.

Painonkäyttö ajaessa

Mönkijällä ajamisessa tärkein huomioon otettava asia on kuljettajan painonkäyttö. Mönkijä on korkea ja samalla kapea ajoväline, jonka sujuvan ajamisen saavuttamiseksi on käytettävä omaa painoaan; esteiden ylitys, mäen lasku ja esimerkiksi jarruttaminen ovat tilanteita, jolloin kuljettajan on nojattava taakse päin. Eturenkaat voivat lukkiutua helposti jarrua painaessa ja perä voi nousta helposti ylös. Oman painon siirto eturenkaiden päälle auttaa tämän estämisessä. Ylämäessä tilanne on päinvastainen; eturenkaissa ei ole tarpeeksi pitoa pitämään mönkijän renkaita maassa tasaisesti, joten kuljettajan on nojattava reilusti eteenpäin ja tuotava painopiste mönkijän etuosaan. Tämä estää etuosan nousemisen ylös.

Omaa painoaan täytyy osata käyttää kaikissa tilanteissa. Mönkijällä ajaminen harvoin on vain paikoillaan istumista ja kaasun painamista – sinun on jatkuvasti havainnoitava ympärillä tapahtuvia asioita ja oltava valppaana. Esimerkiksi jyrkät käännökset ovat hyvin riskialttiita. Jos käännöksiin tullaan kovalla vauhdilla takapuoli tiukasti kiinni istuimessa, mönkijä luultavasti kaatuu. Jyrkässä oikealle kaartuvassa käännöksessä onkin nojattava vasemmalle, ja vasemmalle kaartuvassa tietenkin päinvastoin oikealle. Jos sinun on ylitettävä jokin jyrkkälinjainen este, turvallisinta on olla kokonaan seisaaltaan.

Ajaminen ja liikennesäännöt

Mönkijät jakautuvat kahteen pääkategoriaan: hieman yleisempiin maastomönkijöihin ja TL- eli tieliikennemönkijöihin. Maastomönkijällä saa nimensä mukaisesti ajaa vain maastossa kuten metsäpoluilla ja mökkiteillä. Tähän tarvitsee kuitenkin maanomistajan luvan, sillä suurin osa metsäteistä on yksityisessä omistuksessa. Maastomönkijällä saa kuitenkin poikkeuksellisesti ylittää joitain teitä tai esimerkiksi jokia ylittäessä normaalisti vain TL-mönkijöille tarkoitettuja siltoja. Jos sitä ei ole erikseen kyltein kielletty, maastomönkijällä saa myös huoletta ajella talviaikaan esimerkiksi järven jäällä, kunhan huolehtii omasta turvallisuudesta!

Tieliikennemönkijällä saa taas ajaa normaalisti autoteillä, ottaen huomioon, että kuljettajalla on oltava suoritettuna B-luokan ajokortti. Sillä saa myös ajaa maastossa samoilla ehdoilla kuin maastomönkijälläkin. Kuljettajan on tietenkin myös huomioitava ajoneuvolleen asetetut nopeusrajoitukset, ja jos niitä ei ole, vaihtoehtoisesti tiekohtaiset rajoitukset. On erityisen tärkeää, että kuljettaja tuntee ajoneuvonsa ja osaa noudattaa tieliikennelakia virheettömästi. Mönkijä on pienen kokonsa ja korittomuutensa takia alakynnessä, eli sekä ajoneuvo että kuljettaja vahingoittuvat helposti onnettomuuden sattuessa.

Kilpailut ja tapahtumat

Monille mönkijä ei ole vain kulkuväline, vaan enemmänkin harrastus. Suomessa mönkijätapahtumia ja kilpailuja järjestää Quad Racing Finland eli QRF. Tapahtuman osallistujille ei ole yleensä ala- tai yläikärajaa – nuorimmat osanottajat ovat jopa 4-vuotiaita, ja vanhimmat reilusti yli 60-vuotiaita. Kilpailuihin osallistumiseen ikäraja riippuu täysin lajista. Esimerkiksi MX eli mönkijäcrossi sopii kaiken ikäisille, kun taas CC:n eli Cross Countryn ikäraja on 8 vuotta. Ratoja muokataan yleensä osanottajien iän mukaan, eli esimerkiksi nuorempien kisoissa hyppyreiden määrää vähennetään.

Lisäksi Quad Racing Finland järjestää ainakin kerran kesässä niin kutsutun koulupäivän, jossa kokeneemmat kuskit opettavat aloittelijoille ja muille oppimisesta kiinnostuneille mönkijällä ajamisen saloja. Tässä tapahtumassa saa yleensä hyviä vinkkejä ja uudenlaisia näkökulmia ajamiseen, vaikka kokemusta olisikin vuosien varrella jo karttunut. Harrastajia riittää ympäri Suomea aina niin kutsutuista “pikkujunnuista” eli alle 10-vuotiaista eläkeläisiin asti. Harrastajista 18–40-vuotiaat jaetaan yleensä aloittelijoihin, kokeneisiin ja pro-ajajiin, jolloin tapahtumia, ratoja ja kilpailuja on helpompi järjestää niitä tarvitseville.

Vakuutukset

Tieliikennemönkijöillä täytyy ehdottomasti olla voimassa oleva liikennevakuutus, ja ne tulee olla määräaikaan mennessä katsastettuna. Tämä mönkijätyyppi vaatii myös rekisteröintiä. Maastomönkijää taas ei tarvitse katsastaa eikä rekisteröidä, mutta siitä huolimatta se on hyvä olla vakuutettuna, etenkin jos osallistuu kilpailuihin. Esimerkiksi QRF:n tapahtumissa jokaisella osallistujalla tulee olla voimassa oleva liikennevakuutus, oli mönkijä mikä tahansa. On tärkeää, että kuski on myös itse vakuutettu, ja että vakuutus tietenkin kattaa mahdollisesta mönkijäonnettomuudesta koituvat haitat.

Yhteenveto

Mönkijä on kätevä ajoneuvo, jonka kanssa voi tehdä paljon kaikenlaista. Jos ajaminen kiinnostaa harrastuksena, voi toki ajella ystävien kanssa pitkin maastoteitä ja kilpailla toinen toistaan vastaan, tai vaihtoehtoisesti vaikka osallistua virallisiin mönkijäkilpailuihin. Mönkijällä pääsee vuodenajasta riippumatta kätevästi eteenpäin myös silloin, kun itse henkilöautot eivät siihen kykene. Mikä sen parempaa kuin tilanteen pelastaminen kovilla pakkasilla keskellä tammikuun lumikinoksia? Tältä sivustolta tulet löytämään paljon erilaisia mielenkiintoisia artikkeleita liittyen mönkijöihin ja niillä harrastamiseen. Toivottavasti pysyt vauhdissa mukana!