Mönkijöitä voi nykyään nähdä melkein missä vain. Alun perin Yhdysvalloissa keksitty kulkuneuvo on tänä päivänä erittäin monipuolinen työkone, huviväline ja vapaa-ajan kulkuneuvo. Sillä voi englantilaisen nimensä, ATV eli All Terrain Vehicle, perusteella ajella missä vain maastossa. Erityisesti luonnonmaisemissa se tarjoaa ainutlaatuisen ja adrenaliinintäyteisen kokemuksen. Monet matkailukohteet ovat huomanneet tämän ja lisänneet tarjontaansa jännittäviä mönkijäsafareita. Hyvin lyhyessä ajassa niistä tuli niin suosittuja, että nykyään niihin voi törmätä melkein missä vain ympäri maailman.

Suomessa mönkijäsafareita järjestetään erityisesti Lapissa. Paras aika niiden järjestämiseen on kevät, kesä ja syksy, jolloin maassa ei ole lunta ja liikkuminen on täten helpompaa. Talvisin samanlaisia safareita järjestetään moottorikelkoilla. Monet palveluntarjoajat eivät tuota ainoastaan yhtä safaria, vaan usein valittavana on monta erityyppistä retkeä. Ne voivat vaihdella sisällöltään ja pituudeltaan sekä vaativuudeltaan. Ensikertalaisille yleensä järjestetään lyhyempiä retkiä, kun taas kokeneemmat mönkijän käyttäjät voivat matkustaa jopa useita kymmeniä kilometrejä useiden päivien pituisten retkien aikana.

Mönkijäsafarien sisältö

Mönkijäsafarien sisältö ei tarkoita pelkästään mönkijällä ajelua metsissä tai metsäteillä, vaan se vaatii runsaasti aikaa valmisteluun. Mönkijöillä voi ajaa lapset, aikuiset ja vanhukset, joten on tärkeää, että kaikille selvitetään ensin retken sisältö ja mönkijöiden käyttäminen. Retkeä ennen järjestäjä pitää yleensä pienen luennon, jossa käydään läpi reitti, ajo-ohjeet ja sen varrella huomioitavat asiat. Yleensä tämän jälkeen siirrytään mönkijöiden luo ja käydään läpi niiden perustoiminnot. Tässä vaiheessa osanottajat pystyvät itse kokeilemaan ajamista.

Vaadittavat suojavarusteet saadaan retken järjestäjältä, ja ne pitää pukea ylle. Ennen retkelle lähtöä käydään vielä kaikki läpi, jotta varmistetaan, että kaikki osaavat käyttää mönkijäänsä turvallisesti ja ymmärtävät rajoitukset sekä ajo-ohjeet. Retken päätyttyä suojavarusteet palautetaan ja käydään vielä hetken läpi retken tapahtumia sekä lopputunnelmia. Retkille yleensä otetaan vähintään 4 henkeä, joten ne sopivat erinomaisesti perheille, kaveriporukoille ja isoille ryhmille. Retkeen sisältyy opaspalvelut, mönkijä, bensiini, suojavarusteet, vakuutus, mahdolliset ruoat ja juomat sekä perehdytys mönkijöiden käyttöön.

Mönkijäsafarien teemoissa vain mielikuvitus on rajana

Suositut mönkijäsafarit sopivat niin miehille kuin naisillekin. Mönkijäsafarin perimmäinen tarkoitus on olla opastettu ajoretki maastossa tai räätälöityyn kohteeseen ryhmän toiveiden mukaisesti. Ne ovat erittäin suosittuja polttariporukoissa, isoissa kaveriporukoissa ja työporukoiden keskuudessa. Mönkijöillä ajo ei vaadi kovaa kuntoa, vaikkakin maastossa ajaminen voi tuntua fyysisesti raskaalta.

Mönkijäsafareita voidaan järjestää päivällä tai yöllä sekä yhdistää siihen melkein mitä vain kuten grillailua, eläintarhavierailun, saunomisen, uimaretken tai vaikkapa revontulien metsästystä. Kokeneemmat mönkijänkuljettajat voivat lähteä jopa usean päivän kestävälle vaellusretkelle.

Suomesta mönkijäsafareita löytyy aina eteläisimmästä rannikosta pohjoisimpaan hiihtokeskukseen asti. Kesällä merkittäviä mönkijäsafaripaikkoja ovat muun muassa Vuokatti, Tahko, Messilä ja Levi. Niiden ulkopuolella myös monet yksityiset palveluntarjoajat järjestävät retkiä melkein kaikkialla Suomessa.

Hiihtokeskuksista tai safarituottajilta ei pysty vuokraamaan mönkijöitä omaan käyttöönsä, vaan niitä voi lainata ainoastaan safarin ajaksi. Omalla mönkijällä ajaminen safarireiteillä tarkoittaa monessa paikassa luvan hankintaa ja lupamaksun maksamista. Tyypillinen mönkijäsafari kestää puolesta päivästä koko päivään ja on hinnaltaan noin 100-200 euron arvoinen.

Safareilla käytettävät mönkijät

Safareilla käytetään yleisesti kahden tai yhden istuttavia nelitahtisia mönkijöitä, jotka kulkevat ongelmitta vaikeammassakin maastossa. Samoja mönkijöitä käytetään kaikilla eri safarityypeillä. Jotkut yritykset voivat tarjota jopa lastenmönkijöitä osallistuville lapsille tai vierekkäin istuttavia UTV-mönkijöitä. Parhaimmat mönkijämallit mönkijäsafareille ovat maastomönkijät tai traktorimönkijät. Maastomönkijöillä saa lain mukaan ajaa ainoastaan maastossa ja jäällä. Yleisillä teillä voi ajaa ainoastaan tietyin ehdoin hyvin lyhyitä aikoja esimerkiksi tietä ylittäessä. Kuljettajan täytyy olla vähintään yli 15-vuotias.

Uudemmat traktorimönkijät ovat käyttötarkoituksiltaan monipuolisemmat. Niillä voi halutessaan ajaa maastossa, jäällä sekä yleisellä tiellä. Tästä johtuen niiden käyttäminen vaatii myös vähintään T-luokan ajokortin, mutta pelkässä maastossa ajamiseen riittää yli 15 vuoden ikä. Maastomönkijöissä täytyy olla tietä ylittäessä B-luokan ajokortti. Traktorimönkijät ovat erittäin tehokkaita kulkuneuvoja, ja niiden korkein sallittu nopeus on 40 kilometriä tunnissa niin maastossa kun yleisilläkin teillä. Traktorimönkijät ovat tieliikenteeseen rekisteröitäviä ajoneuvoja, aivan kuten mopoautot ja muut kevyet nelivedot.

Safarin osanottajilta vaadittavat ominaisuudet

Osanottajien pitää itse osata varautua vaatetuksella safarin sääolosuhteisiin ja mahdollisiin omiin tarpeisiin. Mukaan kannattaa pakata ainakin lämmintä ulkovaatetta ja kestävät, säänpitävät kengät. Niin ikään monet safarit voivat pitää vaatimuksena B-luokan ajokortin hallinnan. Osanottajat eivät saa missään nimessä ajaa päihteiden tai alkoholin alaisuudessa. Epäilyttävissä tapauksissa safarinvetäjät voivat puhalluttaa kuljettajan ja estää tämän osallistumisen safarille sillä perusteella, että hän voi olla vaaraksi itselleen tai muille. Tällöin osallistuja menettää myös koko retken maksun.

Mönkijäsafarien turvallisuus

Ennen retken alkua osanottajat saavat tarvittavat ajovarusteet. Niihin kuuluu yleensä ainakin kypärä (käyttö on pakollista), kypärähuppu, hanskat, haalarit ja joissain tapauksissa jalkineet. Safarien aikana mönkijöillä pitää olla pakollinen liikennevakuutus ja joillain on myös vapaaehtoinen kaskovakuutus. Kolari- ja muissa vahinkotapauksissa on yleensä omavastuu muutama sata euroa. Henkilökohtaisia vahinkoja varten kannattaa hankkia oma vapaa-ajan vakuutus. Ennen ajoa järjestäjä tutustuttaa turvallisuusasioihin. Järjestäjä on myös perehtynyt ja tehnyt suunnitelmat mahdollisia loukkaantumis-, tippumis- ja katoamistapauksia varten.